Duik Locaties

Duik Locaties Aruba

Duiken op Aruba is een heerlijke ontspannen avontuurlijk onderneming tijdens je vakantie. Onze ervaren Nederlands , Spaans, Engels en Papiamento sprekende instructeurs kunnen je opleiden tot open water duiker (PADI) , meenemen met een kennismakings duik (discovery duik), nachtduik of een kant of bootduik. Aruba is vooral populair vanwege de vele wrakduiken die op verschillende duiklocaties liggen. In de duikers wereld noemen ze Aruba dan ook de wrakhoofdstad van de Caribbean door deze vele wrak duiklocaties. Adventuresportsaruba is dan ook de duikschool waarmee je of jullie veilig en met nieuwe goed onderhouden equipment op de verschillende duikspots kan duiken. 

duikspots aruba

Waar bevinden de duiklocaties zich

De meeste duiklocaties bevinden zich aan de zuid en west kust. We hebben 35 bekende duiklocaties op Aruba, maar aan de Noordkust bevinden zich nog zo,n 15 duikspots, echter wordt daar alleen door zeer ervaren locale duikers gedoken. De Noordkant is de ruige kant van Aruba waar het aardig kan spoken met de hoge golven en erg sterke stroming. De duiklocaties kunnen bereikt worden via een kantduik of een bootduik. De wateren van Aruba zijn adembenemend (gelukkig hebben we goed werkende regulators ;-) )je kan er veel exotisch marine leven zien, veel murenes, diverse soorten schilpadden, roggen, lionfish, papagaaivissen, barracuda,s, en vele andere soorten kan je tegenkomen op een van de één van de duiklocaties hier. 

duiklocaties aruba duikspots duikplekken aruba

Duiklocaties, hoe heten ze en voor wie zijn ze bereikbaar

We hebben alle duiklocatie,s of duikspots hier op Aruba apart omschreven, zo kan je zien wat de dieptes zijn, makkelijke of wat moeilijkere duiklocatie is, wat je tegen kan komen en of je daarvoor een openwater of advanced dient te zijn. Zeker is wel dat het hoe dan ook genieten is naar welke duikplek je ook gaat hier op Aruba.

 1. Antilla Wrak                                                                       
 2. Arashi Reef (turtle hotel)            
 3. Barcadera Reef                         
 4. California Wrak                        
 5. Cabez Reef                             duikplekken aruba
 6. Commandeurs Reef
 7. Fingers Reef
 8. Harbor Reef
 9. Kantil Reef
 10. Sponge Reef
 11. Tire Reef                                               
 12. Debbie II Wrak                                
 13. Pedernales Wrak
 14. Airplanes
 15. Kantil Reef
 16. Scalahein Reef
 17. Jane Sea Wrak
 18. Plonco Reef
 19. De Palm Slope   duiklocaties aruba
 20. Gino,s Choise
 21. Mike,s Reef
 22. Mangel Halto Reef
 23. Spanisch Lagoon Reef
 24. Isla di Oro Reef
 25. Santa Largo 1
 26. Santa Largo 2
 27. Santa Largo 3
 28. Largo Reef
 29. Indian Head
 30. The Cross
 31. Babay Beach Reef
 32. Santana di Cacho Reef
 33. Six Sisters
 34. Natural Bridge
 35. Red Stone

Zoals je kan zien is het een aardige lijst met duiklocatie,s , in overleg is veel mogelijk echter het weer en je ervaring zijn bepalend naar welke duikspots we met je kunnen. Veiligheid van de duikers staat voorop dus het kan voorkomen dat we op de dag zelf moeten wijzigen van duiklocatie,  omdat het zicht bijvoorbeeld aan de oostkant erg slecht is terwijl de westkust goed zicht heeft. Maar naar welke duikspot je ook gaat, genieten doe je.