Lionfish Hunting 2 tanks Prive p.p.

Lionfish Hunting

Lionfish Hunting 2 tanks Prive p.p.

$ 275,-

Reserveringsformulier

Snel contact via: +297 5614310

Belangrijke informatie over Lionfish Hunting

Activiteitstype
Duiken
Duur
2 tanks 4 a 5 uur
Vooraf boeken
Ja
Activity name
Lionfish Hunting
Minimale leeftijd
vanaf 18 en gecertificeerd

Video impressie

Omschrijving Lionfish Hunting

Lionfish Hunting

Let op: ALLEEN voor gecertificeerde duikers!

Lionfish hunting is leuk en spannend om te doen maar daarnaast is het ook nog eens goed voor de zee. Een lionfish heeft geen natuurlijke vijanden in de zee maar 1.000 lion fishes kunnen gezamenlijk in 1 jaar ongeveer 5 miljoen andere vis(jes) opeten! Hierdoor is de lionfish een bedreiging voor het koraal en voor het leven in de zee. Hieronder een infographic over de gevolgen van de lionfish.

Om de gevolgen van de lionfish te beperken zijn wij van Adventure Sports voorstander van het Lionfish Hunting. Wij werken hiervoor samen met het ALFI (Aruba Lionfish Initiative). En de lionfish die we vangen leveren we bij hun in. ALFI probeert o.a. om de lionfish bij meer restaurants op Aruba op de kaart te krijgen zodat de vraag naar de lionfish stijgt waardoor er nog meer mensen zijn die gaan lionfish hunten.

Hoe vang je een lionfish

Als wij op lionfish hunt gaan dan gaan we naar de plekken rond het eiland waar wij verwachten dat de lionfish zitten. Dit kan op 15ft zijn (+-5meter) maar dit kan ook op 90 ft (+-30meter) zijn. Vaak zitten ze verscholen tussen stenen en ze zijn het beste te vangen rond zonsopgang en zonsondergang omdat de lionfish dan gaat jagen en dus beter zichtbaar is omdat ze dan niet meer onder de stenen verscholen zijn. Het gebruiken van een speargun is in Aruba verboden omdat je hiermee het koraal kan beschadigen en/of andere duikers kan verwonden. Daarom gebruiken we bij het hunten een speer met een elastiek eraan. De elastiek zet je door je vingers waarna je het elastiek op spanning zet door de speer in het midden van de speer vast te pakken. Vervolgens nader je de lionfish zo dicht en rustig mogelijk. Let wel goed op dat je de lionfish niet aanraakt want de stekels zijn giftig en dit kan erg pijnlijk zijn. Ook bij het fileren van de lionfish is het belangrijk dat je hier goed om denkt. De vis zelf is niet giftig en is erg lekker in de pan of op de bbq.

Zelf Lionfish Hunten met Adventure Sports

Wil jij zelf lionfish hunten met Adventure Sports Aruba dan kan dat! Je zal dan eerst een training krijgen hoe je een lionfish vangt alvorens je het water in gaat met alle equipment. Je krijgt dan training van een van de beste lionfish hunters van het eiland.

De eigenaar van Adventure Sports Aruba was in 2016 met zijn team Lionfish Go, Aruba Nationaal kampioen en daarnaast hadden ze de grootste lionfish en de kleinste lionfish gevangen.

 

Vragen & antwoorden

Er zijn nog geen vragen gesteld. Stel uw vraag hieronder!

We hebben uw vraag ontvangen.

* Verplicht

Tripadvisor